Senaste foruminläggen

Årets bästa skolmatsal

Västanvids kök, som serverar skolmat till Kviingeskolan i skånska Hanaskog och Västerskolan i Knislinge, har fått Guldgrytan 2007 för årets bästa skolmatsal. Priset delas ut av Scan och vill uppmuntra till matinspiration.

Västanvids kök vann Guldgrytan för sin helhetssyn på en lyckad skolmåltid och för sitt recept på Makaron-Otto, en gratäng som faller hungriga elever i smaken. Receptet hittar du längst ned.

- För att skapa en bra stämning i matsalen lägger vi tid på att lägga upp maten på ett snyggt sätt, dukar med ljus och servetter och spelar stämningsfull musik. Det är också viktigt att eleverna får god tid på sig att äta sin mat, berättar Britt Cehlin som är kökschef och förstapristagare av Guldgrytan.

Lunchen- trevlig stund med bra mat

- Lunchen i skolmatsalarna är för många barn ett av dagens viktigaste mål och det är de som arbetar i köken som gör att måltiden blir en trevlig stund med bra mat. Med Guldgrytan vill vi uppmuntra till matinspiration genom att sätta fokus på helheten där den goda maten spelar en stor roll, säger Danielle Halldén som är konceptansvarig restaurang & storhushåll, Scan AB.

Personalen i det vinnande fick en inspirationsdag med kocken Tobias Sundberg, vinnarpokalen Guldgrytan och ett diplom för årets bästa skolmatsal.

Receptet på Makaron-Otto

Här är det vinnande receptet på Makaron-Otto. För att göra det mjölkfritt utesluter du osten.
per portion
32 g nötfärs 15%     
32 g fläskfärs 15%     
20 g gul lök     
4 g rapsolja     
20 g rotfruktsstrimlor     
55 g makaroner     
0,1 dl tomatpuré konserv konc     
1 g svartpeppar grovmalen     
6 g gratängost     

Koka makaronerna enligt anvisningarna på förpackningen. Bryn lök och färs i kokgryta. Blanda ned de kokta makaronerna i färsblandningen. Tillsätt övriga ingredienser utom ost. Späd med lite vatten för bra konsistens. Smaka av med salt och peppar. Fördela på smorda bleck och strö riven ost över. Grädda i ugn, 200 grader, tills kärntemperaturen nått lägst 72 grader.

Servera med sallad.

Källa: pressmeddelande från ScanSkrevs: 07:43 den 3 mars 2008 | I kategorin: Mjölkfri.com | Skriv ut

Recept

Ugnsrostade grönsaker

Nya artiklar
Bli medlem på mjölkfri.com