Senaste foruminläggen

OLW återkallar Naturchips Havssalt

OLW återkallar Naturchips Havssalt

OLW återkallar Naturchips Havssalt med bäst före-datum 30-08-2016 eftersom de kan mjölkprotein utan att det står på innehållsförteckningen.

I OLW:s chips Naturchips Havssalt 180 gram med bäst före-datum 30-08-2016 har det kommit med en annan snacksprodukt, potatisstavar, som innehåller mjölkprotein.

Potatisstavarna har ett annat utseende än chipsen och formen påminner om pommes frites. Kryddan på potatisstavarna innehåller låga halter av mjölkprotein men kan utlösa en allergisk reaktion hos de personer som har en mjölkproteinallergi.

– Vi har uppmärksammat att det i våra Naturchips Havssalt har kommit med produkter som innehåller mjölkprotein. Det är en mycket begränsad produktionstid med bäst före-datum 30-08-2016 som berörs men vi tar detta på största allvar. Då påsarna kan innehålla en odeklarerad allergen vill vi informera våra konsumenter för att vara på den säkra sidan, säger Stina Petrini, som är kommunikationschef på OLW.

Det var en konsument som hörde av sig till OLW och snacksföretaget har noggrant undersökt det inträffade. OLW beklagar det inträffade och uppmanar oroliga konsumenter som köpt den aktuella chipspåsen att kontakta OLW:s konsumentkontakt på konsumentkontakt@olw.se

Källa och bild: OLWSkrevs: 18:58 den 28 juni 2016 | I kategorin: Varningar | Skriv ut

Recept

Mild räksås, 2-4 port

Nya artiklar
Bli medlem på mjölkfri.com