Senaste foruminläggen

Probiotikan LGG och spjälkade mjölkproteiner kan skynda på toleransutveckling

Probiotikan LGG och spjälkade mjölkproteiner kan skynda på toleransutveckling

Kan man skynda på små barns toleransutveckling så att de växer ifrån sin mjölkallergi snabbare? Ja, menar den italienska professorn Roberto Berni Canani som forskar kring mjölkallergi och tarmflora.

De senaste åren har vi hört att mjölkallergi blir vanligare och även att symptomen blir svårare. Det finns idag ingen säker förklaring till varför det ser ut så men flera faktorer kan påverka, som vår västerländska kost och den ökade användningen av antibiotika.
 
I sin forskning ser professor Roberto Berni Canani samband mellan det lilla barnets tarmflora och uppkomsten av allergier. I flera år har han studerat effekterna av att använda probiotikan LGG i kombination med spjälkade mjölkproteiner för att skynda på tolerans, vilket fungerar för en del barn.
 
I det senaste numret av Kids & Family som delas ut på barnavårdscentraler, kan du läsa en artikel om Roberto Berni Cananis forskning. Här är en länk till artikeln.

Du kan även läsa en artikel om forskningen på Nutramigens hemsida. Nutramigen LGG innehåller spjälkat mjölkprotein tillsammans med probiotikan LGG.
 
Du kan läsa mer om en av studierna som artikeln refererar till på The Journal of Allergy and Clinical Immunology.

Foto: IBL (Bilden är tagen i ett annat sammanhang)Skrevs: 20:50 den 12 oktober 2016 | I kategorin: Forskning | Skriv ut

Recept

Chokladmousse med hjortron eller lingon

Nya artiklar
Bli medlem på mjölkfri.com