Senaste foruminläggen

Fria föreläsningar i Umeå

Fria föreläsningar i Umeå

I helgen är det dags för årshögtiden på Umeå universitet. Bland de 34 fria föreläsningarna kan du bland annat lyssna till professor Anneli Ivarssons föredrag Från celiaki till folkhälsa och välfärd.

När årets högtid på Umeåa universitet startar på fredag den 21 oktober går det att lyssna både till matskribenten Ella Nilsson och fredspriskandidaten Denis Mukwege. På lördag den 22 oktober bjuds på ett brett populärvetenskapligt program, följt av högtidsceremonin då 7 hedersdoktorer promoveras, 16 professorer installeras och 10 pristagare uppmärksammas. Dessutom delas två förtjänstmedaljer ut, och universitetets åttonde rektor Hans Adolfsson installeras och får motta rektorskedjan.

– Att besöka universitetet de här dagarna är som att bjudas på ett dignande smörgåsbord – det svåra är att bestämma vad du ska välja bort! Det är fritt fram och gratis för alla intresserade att dyka upp på alla föreläsningar och programpunkter. Umeå har dessutom ett rykte om sig att ha en särskilt trevlig ceremoni, så jag hoppas att många vill följa den på plats på lördag, säger ceremonimästare Charlotte Wiberg, och poängterar att ingen särskild klädsel krävs för ceremonipubliken.

Du kan ladda ned hela programmet på Umeå universitets hemsida.
Anneli Ivarsson håller sitt föredrag klockan 09.30 lördagen den 22 oktober.

Källa: Umeå universitet

 Skrevs: 19:48 den 20 oktober 2016 | I kategorin: Tips | Skriv ut

Recept

Pepparkakor, glutenfria

Nya artiklar
Bli medlem på mjölkfri.com