Senaste foruminläggen

EnaGo flyttar vällingproduktion till Sverige

EnaGo flyttar vällingproduktion till Sverige

I oktober flyttade EnaGo produktionen av sina mjölkfria grötar och vällingar till Sverige. I samband med flytten lanserar företaget en neutral gröt och tar bort palmoljan ur alla sina recept.

Precis som tidigare är EnaGos produkter anpassade för komjölksallergiska barn och de är helt fria från mjölk och soja. Produkterna är även anpassade för familjer som önskar äta helt veganskt.

De nya recepten är baserade på svenskodlad havre. Innehållet motsvarar mjölkinnehållande gröt och välling, det vill säga de är rika på protein, kalcium, järn, D-vitamin och andra viktiga näringsämnen som små barn behöver. Enligt EnaGo är de ensamma om att erbjuda mjölkfri gröt och välling som är helt utan soja och palmolja och som produceras i Sverige.

– Vi är otroligt stolta och glada över att få förmånen att producera våra produkter i Sverige och dessutom kunna välja nästan uteslutande svenska råvaror. Det känns helt rätt i tiden och vi tror att våra konsumenter kommer uppskatta att vi blir svenska, säger Jennie Kjellberg och Agneta Svensson som äger EnaGo.

Produkterna som kommer ut i butik under oktober/november är:

På Enagos hemsida kan du läsa innehållsförteckningarna.

Källa och bild: EnaGoSkrevs: 21:03 den 13 november 2016 | I kategorin: Nya produkter | Skriv ut

Recept

Citron- och apelsinpaj med hallon

Nya artiklar
Bli medlem på mjölkfri.com