Senaste foruminläggen

Almondy lanserar fryst mjölkfri chokladkaka

Almondy lanserar fryst mjölkfri chokladkaka

Choco delish är en ny vegansk chokladkaka från Almondy. Med kakan satsar Almondy på veganer och vegetarianer, vilket innebär att kakan är fri från både mjölk och ägg. Den är dessutom glutenfri.

Att äta vegetariskt är idag en av de starkast växande samhällstrenderna. Enligt en undersökning genomförd i Sifos löpande webbomnibuss säger sig sex procent vara antingen vegetarian eller vegan. Det är något som Almondy tagit fasta på.


– Varje år levererar vi en miljon Daimtårtor till det svenska folket. Med vårt stora kak- och tårtinflytande i dagligvaruhandeln ser vi det som ett steg i rätt riktning att bredda vårt erbjudande med en riktigt god vegansk kaka, säger Sofie Funevik, som är Marketing Manager på Almondy.Kakan Choco delish består av en chokladkaka med ett lager chokladmousse toppat med rostade hasselnötter, kokosflakes, hyvlad mörk choklad och ringlad chokladsås.– Smak har alltid varit nummer ett för oss. Detta har därför varit ett av de mest utmanande utvecklingsprojekten hittills, för vi har inte gett oss förrän smaken har varit så bra, att det är just därför man väljer Choco Delish. Vi är nu väldigt stolta och ser med spänning fram emot att kunna erbjuda en riktigt god vegansk chokladkaka, för alla,  säger Sofie Funevik.

Almondy Choco delish är mjölkfri, äggfri och glutenfri. Den innehåller hasselnötter och sojalecitin.  Kakan väger 450 g (räcker till 6–8 personer)
 och beräknas kosta 44–49 kronor. Kakan som finns i frysdisken, börjar säljas vecka 7 i de större livsmedelskedjorna.

Innehållsförteckning:
Chokladmousse (22%) (vatten, socker, kakaomassa, vegetabiliskt fett (fullhärdad kokos), vegetabilisk olja (fullhärdad raps), dextros, kakaosmör, stabiliseringsmedel (cellulosa, majsstärkelse, hydroxipropylmetylcellulosa, natriumkarboximetylcellulosa, natriumfosfater), emulgeringsmedel (mono- och diglycerider av fettsyror, polyglycerolestrar av fettsyror, polysorbat 60, natriumstearoyl-2-laktylat, SOJALECITIN), torkad glukossirap, salt, surhetsreglerande medel (natriumcitrater), naturlig vanilj), socker, vatten, glutenfri VETESTÄRKELSE, vegetabilisk olja (raps), farinsocker, fettreducerat kakaopulver, glukossirap, kokosflakes (1,5%), HASSELNÖTTER (1%), kakaomassa, salt, vegetabiliskt fett (kokos), kakaosmör, arom, emulgeringsmedel (solroslecitin, SOJALECITIN).

På sin hemsida skriver Almondy att receptet kan ändras, så läs alltid innehållsförteckningen på förpackningen.
Läs mer om kakan på företagets hemsida.

Källa och bild: AlmondySkrevs: 21:57 den 11 februari 2019 | I kategorin: Nya produkter | Skriv ut

Recept

Quinoa- och äppelsallad, 4 port

Nya artiklar
Bli medlem på mjölkfri.com