Senaste foruminläggen

Sommarglassar och shakes utan mjölk

Sommarglassar och shakes utan mjölk

I sommarens glass- och shakeutbud hittar vi flera nyheter som är tillverkade utan mjölk. Några produkter är inte märkta som mjölkfria, så om du är mycket känslig är det alltid bäst att kontakta tillverkaren direkt. Läs alltid på förpackningen eftersom recepten kan förändras.

Oatly har tre nya glassar för säsongen. Glassarna är baserade på havre och heter Double Chocolate Fudge, Salty Caramel Vanilla och Salty Caramel and Hazelnut (innehåller hasselnötter).
Du kan läsa innehållsförteckningarna på Oatlys hemsida (scrolla ned en bit)

GB:s strut Choice Soft Caramel Toffee Cone med kolasmak är baserad på soja och har en glutenfri våffla. GB har sedan tidigare även en risbaserad strut med glutenfri våffla. Du kan läsa innehållsförteckningarna på GB:s hemsida.

GB har även två veganska Magnum: Magnum vegan classic med choklad och Magnum vegan almond (innehåller mandel). Du kan läsa innehållsförteckningarna på GB:s hemsida.

Sia Ice dream är en kokosbaserad glass som säljs i halvlitersförpackning. Glassen finns i smakerna saltlakrits och salt karamell (innehåller mandel). Glassarna är fria från mjölkprotein, ägg, gluten och soja och är registrerad som mjölk-och sojafria hos Livsmedelsverket.

Sias sorbeter är registrerade som mjölkfria och sojafria hos Livemedelsverket. Ny smak för i år är hallon och sorbeten finns även i smakerna Mango, Citron och Kaktuscitrus.
Du kan läsa innehållsförteckningen på Sias hemsida

Triumfglass har en ny sorbet med smak av vattenmelon. De har även sorbeter i smakerna hallon, mangopassionsfrukt och citron. På Triumfglass hemsida hittar du innehållsförteckningarna till dessa och till andra glassar.

Hamburgerkedjan Max säljer veganshaker. De heter Lyxshake vegan, är baserade på soja och finns i smakerna hallon choklad, päron, choklad, blåbär och jordgubb. På Max hemsida kan du läsa innehållsförteckningarna (scrolla ned en bit).

Ikea säljer vegansk mjukglass baserad på jordgubbspuré. De har även tre olika rawbollar som är tillverkade utan mjölk och gluten. Du kan läsa innehållsförteckningen på Ikeas hemsida.

Läs alltid innehållsförteckningen

Det blir allt vanligare med mjölkfria glassar och shakes, så det finns säkert fler än dem vi har tagit upp här. Fråga alltid efter mjölkfria alternativ – ju fler vi är som frågar desto större blir chansen att det finns.
Tänk på att recepten kan förändras så läs alltid på förpackningen för aktuell innehållsförteckning.

Ha en skön mjölkfri sommar!

Bild: Thanks for everything Nicky från PixabaySkrevs: 10:32 den 25 juli 2019 | I kategorin: Nya produkter | Skriv ut

Recept

Plättbakelser

Nya artiklar
Bli medlem på mjölkfri.com