Senaste foruminläggen

Oumph! återkallar burgare

Oumph! återkallar burgare

Oumph!återkallar två batcher av The Oumph! Burger eftersom de kan innehålla mjölk utan att det står på innehållsförteckningen.

Återkallelsen gäller två batcher av The Oumph! Burger där man hittat spår av mjölk, vilket inte deklarerats i ingrediensförteckningen. Produkten är ofarlig för den som tål mjölk, men kan utgöra en fara för den som är allergisk mot mjölkprotein.

Återkallelsen gäller The Oumph! Burger 113 g med bäst-före-datum:
    •    04-06-21 - Foodservice (20-pack 113 g)
    •    09-07-21 - Foodservice (20-pack 113 g) samt Dagligvaruhandel (2-pack 113 g)
Produkterna finns i Sverige, Norge, Finland, Island samt Spanien.   

Återkallelsen innebär att de berörda produkterna är spärrade i kassan i dagligvaruhandeln och är inte möjliga att köpa. För restauranger följer företaget gängse rutiner för återkallelse.

– Matsäkerhet är A och O för oss. Incidenter som denna utreds noga för att förebygga att det upprepas. I detta fall är det en underleverantör av kryddor till vår externa produktionspartner som har brustit i sina rutiner. Nya rutiner har satts så att alla produkter från denna kryddleverantör samt producent ska testas, innan de släpps ut på marknaden, skriver Oumph! I ett pressmeddelande.

Oumph! beklagar det inträffade och menar att man arbetar hårt för att det inte ska hända igen.

Om du har köpt produkten med bäst-före-datum ovan och vill lämna tillbaka den, kan du göra det till den butik där den köptes.

Källa och bild: Oumph!Skrevs: 21:32 den 19 mars 2020 | I kategorin: Varningar | Skriv ut

Recept

Potatisgratäng

Nya artiklar
Bli medlem på mjölkfri.com