Senaste foruminläggen

Världsastmadagen 6 maj

Världsastmadagen 6 maj

Idag är det världsastmadagen och årets positiva tema är att ”du kan kontrollera din astma”. Astma är en av de vanligaste kroniska sjukdomarna i världen och mer än 300 miljoner människor beräknas ha astma, uppger den globala astmaorganisationen GINA.

I Sverige beräknas runt 900 000 vuxna och 600 000 barn ha astma. För att öka kunskapen och uppmärksamheten kring astma hålls den globala världsastmadagen den första tisdagen i maj varje år. I Sverige uppmärksammas dagen av Astma- och Allergiförbundet som begär att fler landsting ska följa Socialstyrelsens riktlinjer för astma/KOL och att det ska finnas fler godkända astmamottagningar.

Astma- och Allergiförbundet har även tagit fram ett material som handlar om ”Oparfymerad vård” och inför världsastmadagen anordnar en del av de lokala föreningarna aktiviteter. I Hässleholm kan man till exempel gå på en öppen föreläsning om kronisk rinit/astma och allergi i morgon.
Läs mer om världsastmadagen på hemsidorna för Astma- och Allergiförbundet och GINA.Skrevs: 09:47 den 6 maj 2008 | I kategorin: Omvärld | Skriv ut

Recept

Choklad- och päronkaka

Nya artiklar
Bli medlem på mjölkfri.com