Senaste foruminläggen

Logo visar allergivänlig restaurang

Logo visar allergivänlig restaurang

I höst blir det enklare för matallergiska restauranggäster att hitta bra ställen att äta och dricka på, menar Astma- och Allergiförbundet. En logotyp på restaurangdörren visar att personalen lärt sig mer om födoämnesöverkänsligheter. Kurserna ges från början i Stockholm, Göteborg och Lund.

Idag lanserar Astma- och Allergiförbundet i samverkan med Sveriges Hotell- och Restaurangföretagare seminarieserien ”Hurra, en allergisk gäst!”

Seminarierna startar i september. De första hålls i Stockholm, Göteborg och Lund, och därefter kommer de att arrangeras över hela landet utifrån restaurangernas önskemål och behov.

Logo visar vägen

Restauranger vars personal går både en basutbildning och en fördjupningskurs kommer att få möjlighet att certifiera sig. Då får man också rätten att använda en särskild logotyp att sätta på dörren, på menyer, i annonser och annan marknadsföring.

Avstår ofta i onödan

Bakgrunden till samarbetsprojektet är att en fjärdedel av alla vuxna uppger att de inte tål ett eller flera livsmedel. Många i den här gruppen avstår från att gå ut och äta av rädsla för att få i sig fel mat.

Restaurangpersonal kan å sin sida tycka att allergiska gäster är besvärliga. Situationen är både onödig och trist eftersom det varken är svårt eller dyrt att laga mat till människor med allergi eller annan överkänslighet, menar Astma- och Allergiförbundet och Sveriges Hotell- och Restaurangföretagare.

Till höger ser du handboken för restaurangpersonal, vilken har tagits fram i samverkan mellan Astma- och Allergiförbundet och Sveriges Hotell- och Restaurangföretagare.

Källa: Pressmeddelande från Astma- och Allergiförbundet

Tidigare artikel på mjölkfri.com i samma ämneSkrevs: 12:11 den 14 augusti 2008 | I kategorin: Omvärld | Skriv ut

Recept

Mustiga rågbullar, 24 st

Nya artiklar
Bli medlem på mjölkfri.com