Senaste foruminläggen

Fråga dietisten

Fråga: Hejsan;
bör jag söka för min mage? jag har varit laktosintolerant under flera år och det har funkat bra, tills nu..nu känns de som om jag är tillbaka på ruta 1. När jag äter trots att det är mjölkfritt så får jag ändå uppsvälld gasig mage och jag måste besöka toa ganska omgående så fort jag har ätit, vete reagerar jag på precis likadant som med mjölken, men havre och råg går bra, jag börjar känna mig smått förvirrad, men mest ledsen och oroad..skulle bli tacksam för lite rådgivning...AnnaPanna

Svar: Hej AnnaPanna!
Första frågan måste bli om du kan ha fått i dig mjölk utan att du tänkt på det? Det verkar inte så, men jag måste fråga. Om det inte är så, blir nästa tanke om du kan vara allergisk mot vete?

Jag tycker inte du ska prova uteslutning av vete utan läkardiagnos, så mitt förslag är att du tar kontakt med läkare för utredning. Det är viktigt att poängtera att du kan vara allergisk mot vete, men tåla de andra sädesslagen, alltså inte en glutenintolerans. Därför är det bra med diagnos, så du inte utesluter mer än du behöver.

Lycka till!
Eva Kullenberg
Legitimerad dietistTillbaka till frågorna

Recept

Ugnsstekt sötpotatis

Nya artiklar
Bli medlem på mjölkfri.com