Senaste foruminläggen

Fråga dietisten

Fråga: Min son, 14 månader, har mest troligen allergi mot mjölkprotein. Hans symptom har varit diarré dagligen i 3 månader och utslag på kinderna. Sedan jag började ge honom mjölkfri kost bajsar han fast och utslagen är borta. Varken jag eller barnafadern har någon som helst allergi vilket gör mig lite fundersam till hur han kan ha fått detta? Jag är så att säga "ny i branschen" vad gäller mjölkfritt, men ska få remiss till dietist.

Min fråga är egentligen denna konkreta: Är det mjölk i blodpudding? Den som jag brukar servera har denna innehållsförteckning: vatten, fett fr nöt, rågmjöl, socker, blodpulver, svål, fett från gris, salt, kryddor, lök, arom, vegetabilisk olja.

Till saken hör att min son älskar blodpudding och jag tycker det kan vara ett enkelt alternativ ibland. Sist han åt blev han lös i magen (men jag är absolut inte ens säker på att det berodde just på blodpuddingen).

//Mjölkfri-nybörjaren

Svar: Hej Mjökfri-nybörjare!
Din son kan ha allergi mot mjölk, även om både du och pappa inte är allergiska. Mjölkallergi kan växa bort när han blir äldre. Blodpuddingen innehåller ingen mjölk, så det var något annat han reagerade på den gången.

Lycka till i framtiden!
Eva Kullenberg
Legitimerad dietistTillbaka till frågorna

Recept

Bönbiffar

Nya artiklar
Bli medlem på mjölkfri.com