Senaste foruminläggen

Fråga dietisten

Fråga: Hej! Min son på 1 månad har börjat att kräkas otroligt mycket efter att han ammats. Vi har blivit inlagda på sjukhus över natten för detta men de kunde inte hitta något fel (de röntgade magen och tog blod och urinprov). Nu kräks han också under tiden han ammas. Han har alltid varit lite kräkig men inte såhär. Jag frågade läkaren om mjölkfri kost men han tyckte att det var en så stor uppoffring för mig... De säger bara att han antagligen har lätt för att kräkas när han blir överfull, men jag anser att det är konstigt att han blir överfull efter 10 min på ett bröst när han tidigare ätit i en halvtimme från båda. Kan det vara värt att testa mjölkfri kost för mig?

Svar: Hej!
Jag tycker det är värt att testa mjölkfri kost, men jag tycker också att du behöver en läkare som är mer insatt i frågan om allergier. Det kan ju vara så att din son i framtiden behöver en mjölkfri kost – det vet vi ju inte.

Så, mitt förslag är att du provar mjölkfri kost, byter läkare och får en ordentlig utredning gjord. Visar det på att du och/eller din son inte tål mjölk behöver du remiss till dietist för en ordentlig kostgenomgång.

Lycka till!
Eva Kullenberg
Legitimerad dietistTillbaka till frågorna

Recept

Grahams- och morotsbaguette

Nya artiklar
Bli medlem på mjölkfri.com