Senaste foruminläggen

Fråga dietisten

Fråga: Hej!
Jag har en dotter pâ 7 mânader som precis har fâtt diagnosen mjölkproteinallergi efter att ha reagerat pâ gröten som vi började med till henne som smakportion efter att ha helammat fram till nu. Vi ska fâ en tid hos en dietist och det ser jag fram emot för allt känns ju lite osäkert just nu dâ man inte vet vad man vâgar ge henne eller inte. Men min frâga är; hur mycket mjölkprotein av det JAG äter gâr över till henne i bröstmjölken? Behöver jag sluta med alla produkter som innehâller mjölkprotein? Jag har slutat att dricka mjölk, tar inget smör pâ mackorna, äter heller inte yoghurt etc. Men jag är osäker pâ om jag ska utesluta ALLT som har minsta lilla mjölkprotein i sig för att hon inte ska fâ i sig det dâ jag fortfarande ammar henne.
Tacksam för snabbt svar!

Svar: Hej!
Så bra att du fått tid hos en dietist för personligt kostråd för er. Till dess bör du utesluta allt som innehåller komjölksprotein, eftersom det kan gå över via bröstmjölken till din dotter.
I väntan på dietistbesöket kan du ladda ner en folder från Mead Johnson, http://www.meadjohnson.se/bestall_material/komjolksfria_kostrad_till_ammande_mammor_med_kolikbarn/

Ett tips är att du för dagbok fram till dietistbesöket över vad du har ätit, hur du och din dotter mår och också skriver upp konkreta frågor som dyker upp.

Lycka till!
Eva Kullenberg
Legitimerad dietistTillbaka till frågorna

Recept

Pepparkakskola

Nya artiklar
Bli medlem på mjölkfri.com