Senaste foruminläggen

Fråga dietisten

Fråga: Hej! Min dotter är snart ett år. Det har funnits misstankar om mjölkproteinallergi hos henne på grund av nässelutslag och kräkningar. Prick-testet var dock negativt men läkaren tyckte ändå att det är bättre med en mjölkfri kost. Han rekommenderade även Nutramigen efter att jag minskat/slutat amma. Jag ammar henne fortfarande 4 gånger dagligen och har därför inte köpt hem något Nutramigen. Jag har även fösökt introducera henne med havremjölk. Hon äter dessutom 2/3 portion EnaGo gröt på morgonen samt 1 portion Sinlac på kvällen.
Jag undrar nu om det verkligen är nödvändigt med Nutramigen om min dotter börjar dricka mer havremjölk och fortsätter att äta ovanstående grötsorterna, även när jag slutar amma? BVC sköterskan tyckte nämligen inte det.

Svar: Hej!
Jag tycker inte du behöver introducera Nutramigen. Din dotter kommer också efter hand att äta mer vanlig mat också och dricka mer havremjölk. Hon är så pass stor också att hon troligen kommer att reagera starkt på den annorlunda smak Nutramigen faktiskt har.

Däremot är det är bra om du väljer den kalciumberikade havremjölken. Du kan även använda havremjölk som tillbehör till vanlig gröt, t ex havregrynsgröt, likaså när du gör såser, soppor och stuvningar. Jag tror det kommer att gå jättebra i fortsättningen också!

Lycka till!
Eva Kullenberg
Legitimerad dietistTillbaka till frågorna

Recept

Evas glass, 2-4 port

Nya artiklar
Bli medlem på mjölkfri.com