Senaste foruminläggen

Fråga dietisten

Fråga: Hej!
Min dotter är allergisk mot mjölkprotein. Jag har uteslutit alla mjölkprodukter ur min kost eftersom jag ammar henne. Det tog en hel månad innan hon blev bra i magen efter att jag slutat äta mjölkprodukter.
Nu har jag slutat amma henne för någon dag sedan eftersom hon snart är 9 månader och äter mycket annat. Jag började äta mjölkprodukter igen. Men nu visar hon intresse av att vilja amma igen, kanske mycket p g a en förkylning. Så nu har jag slutat att äta mjölkprodukter igen och pumpar och häller ut och undrar därför hur lång tid det tar innan komjölksproteinet har försvunnit ur min kropp så att den inte överförs i bröstmjölken. Är det någon idé, tar det lika lång tid som det tog innan hon blev bra första gången dvs en månad eller är min mjölk "säker" nu?

Svar: Hej!
Jag tycker följande, då du har slutat amma henne, din dotter är 9 månader, äter mjölkfri kost och mår bra på det, finns ingen anledning att börja amma igen. Det är bättre att du använder en mjölkfri ersättning eller välling om hon tycker det är lättare att få i sig pga. förkylningen än vanlig mat. En mjölkfri ersättning är också bra att ha till kvällsmål eller som tidigt morgonmål. Det är svårt att säga hur lång tid du behöver pumpa ut innan din mjölk är fri från mjölkprotein.

Ha det så bra!
Eva Kullenberg
Legitimerad dietistTillbaka till frågorna

Recept

Bergis

Nya artiklar
Bli medlem på mjölkfri.com