Senaste foruminläggen

Choklad utan mjölk?

#1 Skrevs: 10:54 den 6 december 2007 | Av: mats
Hej, jag gillar choklad och har märkt att jag får ont i magen när jag äter choklad med mjölkprodukter i. Är det någon som har tips på god choklad utan mjölk?
#2 Skrevs: 14:25 den 6 december 2007 | Av:
Kung markatta har en mjölkfri chokladkaka. Brukar finnas i välsorterade mataffärer.
#3 Skrevs: 14:24 den 10 december 2007 | Av:
Förutom KungMarkatta (som jag tycker smakar ungefär som blockchoklad och använder som det i bak) stillar jag mitt chokladbegär med Gilles chokladdrömmar och andra Gille-kakor.

Delicatobollen orginal funkar också, men får inte förväxlas med t.ex. Delicatoboll sockerfri som innehåller mjölk!

Wienernogat fungerar, men innehåller ju inte så mycket choklad den heller.

Nu senast har jag hittat en del mörk choklad som är ekologisk och rättvisemärkt som inte innehåller spår av mjölk vad jag kan se. Ska kolla upp det närmare innan jag tipsar om märke, jag kan ju ha missat om de skrev någon annan stans än direkt efter innehållsförteckningen, lätt hänt när man är stressad i affären!
#4 Skrevs: 17:01 den 30 maj 2008 | Av:
Det finns en helt mjölkfri choklad hos www.hildur.se , den heter "NOIR dégustation, 70% de cacao".
Ingredienser:
Kakaomassa, rörsocker, kakaosmör, kakaopulver.
Alla produkter härstammar från biodynamisk odling och rättvishandel.
Den kostade kr: 35:70, 2008.05.21
Det finns även annan choklad hos Hildur.se för er som tål soja.
Ninita
#5 Skrevs: 19:41 den 3 juli 2008 | Av:
All mörk choklad jag har kollat har varit mjölkfri och det är många olika. Älskar choklad! :-)
#6 Skrevs: 09:07 den 22 december 2008 | Av:
Måhända att mörk choklad är mjölkfri men var jättenoga med att titta på innehållsförteckningen för det kan finnas spår av mjölk ändå. Detta på grund av att de oftast tillverkas i samma fabrik som annan choklad. Jag har jättesvårt att hitta helt mjölkfri choklad utan spår av mjölk. Är det någon som vet var man kan få tag på det? Bor i Kävlinge, Skåne.
#7 Skrevs: 13:35 den 29 september 2009 | Av:
Hej! Jag ska beställa hem lite rismjölkschoklad med 41% kakao, den finns även som vit choklad med 50% kakaosmör. Den innehåller den inget sojalecitin och inga nötter, inte heller någon mjölk överhuvudtaget. De innehåller ingenting animaliskt och funkar alltså även för veganer. De är ekologiska, rättvisemärkta och ligger på 39:- för 100 gram per styck. Skicka ett mail till mig på inspirationspalatset@live.se om du vill beställa så får vi hoppas att vi blir tillräckligt många...:)
Mvh Lina
#8 Skrevs: 19:55 den 19 oktober 2009 | Av:
Hej!
Jag äter Plamils ekologiska choklad (finns som vanlig mörk, med smakerna apelsin och mint samt en ljus choklad med risbas). Den är tillverkad i en nötfri fabrik och är både mjölk- och laktosfri. Det är Kung Markatta som importerar den till Sverige, tror jag. plamilfoods.co.uk och kungmarkatta.se
Annan mörk choklad kan innehålla spår av mjölk. Min son är mjölkallergisk och när jag hade ätit "vanlig mörk" choklad och sedan ammade honom så reagerade han med utslag.
#9 Skrevs: 08:33 den 19 februari 2010 | Av:
Hej, såg att det var ett bra tag sedan som frågan ställdes, men kanske är det någon annan som undrar samma sak och som ser det här .

Precis som någon annan skrev tidigare så är Plamils choklad mjölkfri, och den är även nötfri. Den finns att beställa hos www.allergimat.com . Där finns även en hel del andra mjölkfria produkter :)
#10 Skrevs: 12:00 den 21 mars 2015 | Av:
www.glitne.se har massor av mjölkfri choklad; båda mörk, ljus och vit choklad utan mjölk, och även med olika smaker, med russin, nötter (eller garanterad utan!), kokos, bär, apelsin med mera. Även fylld choklad, så där finns hela utbudet av mjölkfritt!
[a] www.glitne.se [/a]
#11 Skrevs: 10:51 den 9 oktober 2015 | Av:
mjölkfri choklad :-)

Recept

Glöggsill

Nya artiklar
Bli medlem på mjölkfri.com