Senaste foruminläggen

Gluten-eller veteallergi?

#1 Skrevs: 09:29 den 4 augusti 2011 | Av:
Har själv besvär av vete. Har testat med vetemjöl mot huden under en plåsterbit och fick en stor vätskefylld blåsa.

Har själv trott att jag varit glutenintolerant. Min 10-åring har nu gjort biopsi. Han har tvingats äta glutenprodukter under 4-månader innan biopsin, med kraftiga magsmärtor som följd, huvudvärk, ont i bröstet, sura uppstötningar, nedstämdhet, morgonhosta. Han kunde vakna mitt i natten med kraftiga magsmärtor. Biopsin har vi ännu inte fått svar på, men han äter numera glutenfritt och mår bra!
4-åringen har under våren haft prickar i rumpan och klåda, som jag kopplar med hans makaronintag.Han har också varit mager och haft dålig matlust. Nu har han varit glutenfri sedan början av juni och blivit bra! Han äter som en häst!
Problemet är skola och dagis. Jag måste ha ett intyg från sjukvården för att barnen ska få äta gluten alt vetefritt.
4-åringen är testad för transglutaminas med negativt resultat. Nu vill dr att han ska äta gluten igen under 2 månader. För att på nytt ta transglutaminas. Ingen lyssnar på mig. Pallar inte det här. Varför är det så svårt att få ett pricktest? Rast-test går inte att få i Värmland alls, enligt dr.
#2 Skrevs: 10:40 den 4 augusti 2011 | Av: Mjölkfria mamman
Hej!
Vad bra att du vet vad det är dina barn blir dåliga av så att du kan undvika det! Jag förstår om de vill göra en biopsi för att utesluta eller bekräfta celiaki, men om det är en allergi så är det ju en annan sak eftersom det kan växa bort. Risken med allergitester är att de faktiskt inte alltid visar rätt - och går man då helt efter dem så kan läkaren säga att man är allergisk mot något som man tål och tvärtom att man tål något som man inte kan äta. Därför vore det bäst om ni kunde träffa en bra allergolog som kan lyssna på er berättelse och eventuellt göra prover utifrån det.
Det finns inte någon barnallergolog eller dietist som ni kan träffa? Om det inte finns inom den offentliga vården så kanske det finns någon privat som är ansluten till försäkringskassan.
Jag har själv barn med allergi mot vete och råg och det hittade vi genom test med plåster på ryggen hos en privat barnläkare (det var i Skåne dock). Symptomen var att han blev arg, trött, växte dåligt, ont i magen och jättemörk under ögonen. Men nu är han glad och växer bra!
Lycka till!

Recept

Janssons frestelse

Nya artiklar
Bli medlem på mjölkfri.com