Senaste foruminläggen

Vad tål jag inte?

#1 Skrevs: 17:09 den 25 september 2011 | Av:
Hej!
Jag är ny på laktosöverkänslighet (och gluten). Min fråga är vad jag egentligen ska undvika vad gäller mjölkprodukter. Äter laktastabletter och tål ändå inte laktosfri yoghurt. Det verkar som om varm laktosfri mat fungerar (än så länge).

Men tål hårdost vilken inte har laktos då den är lagrad. Så varför tål jag inte yoghurten när jag tål osten? Kan det vara skillnad på laktos och laktos? För om det är mjölkprotein borde det väl inte gå med ostar heller?

Snälla, hjälp!
/Sanna
#2 Skrevs: 21:43 den 6 november 2011 | Av:
Om du äter laktosfria produkter så gör laktastabletterna ingen skillnad på laktosen eftersom det är så obefintligt lite kvar om det skulle vara något. Det kan vara så att magen behöver vila sig helt från mjölkprodukter först och sedan införa laktosfritt. Svårt att säga...
#3 Skrevs: 00:40 den 10 november 2015 | Av:
Jag tål inte mjölkprotein, men det fick jag veta först för 2 år sedan.
Jag har ätit ost, druckit mjölk, ätit glass etc. hela livet ... och trott att det gått bra ... men så var det ju alltså inte.
Redan på BB märkte de att jag inte tålde modersmjölken, men det är så längesedan att ingen minns riktigt vad som hände då.
I alla fall, så har jag ju tidigare fattat att jag hade svårt att tåla yoghurt och filmjölk, gräddfil, creme fraiche, och några ytterligare saker som exempevis Philadelphiaost, eftersom jag fick mycket utslag och eksem i ansiktet av dessa produkter.
Samtidigt så har jag ju ätit väldigt mycket ost och druckit litervis med mjölk varje vecka ...
... och haft hemsk kronisk huvudvärk i massor med år!!
Nu har jag slutat med allt vad mjölkprotein heter - och gissa om det blev skillnad på mitt liv?
Slut på torr hy, vag illamåendekänsla, yrselproblem, huvudvärk, migrän, evig trötthet och orkeslöshet, koncentrationsproblem, minnesproblem, hårbottenproblem, eksem, finnar/kvisslor/utslag, molande magsmärtor och magknip då och då, etc.
När man haft det så i hela sitt liv har man ju trott att det är en del av livet ... att det ska vara så - och man reagerar därför inte på att det skulle vara något särskilt.
Så mitt tips till dig är att du tar bort mjölkproteinkällor helt och hållet i några veckor ... för att se vad som händer!
Tänk också på att reaktionerna kan vara fördröjda, och det kan ta 3-4 dagar innan du får vissa symptom!
Jag tycker ju att det snarare låter som mjölkproteinallergi än laktos ... och nej - ibland fattar man inte att man faktiskt reagerar - bara för att man är så van vid att ha det som man har det, att man tror att det är normalt. (Man vet inte förrän efteråt hur fantastiskt bra man skulle kunna ha det, helt enkelt!)
Lycka till!

Recept

Grillad lax i foliepaket

Nya artiklar
Bli medlem på mjölkfri.com