Senaste foruminläggen

Om mjölkfri.com


Mjölkfri.com vänder sig till dig som vill leva eller bjuda mjölkfritt. Här får du tips, idéer, recept samt aktuella forsknings- och hälsonyheter. Även du som är känslig mot soja, gluten, spannmål och ägg hittar fakta och recept.

Mjölkfri.com är ett registrerat varumärke och allt innehåll är skyddat av upphovsrättslagen. Citera oss gärna, men kom ihåg att ange källan.  Om inte annat anges är alla texter skrivna av och bilder tagna av mjölkfri.com.

Faktatexterna om olika födoämnesöverkänsligheter är granskade av Kent Åke Henricson som är barnallergolog och överläkare vid Barn- och ungdomskliniken på Länssjukhuset Halmstad. Faktatexterna och råden på hemsidan kan dock aldrig ersätta ett personligt besök hos en läkare. Tala med din läkare om du misstänker att du är allergisk, så kan han eller hon göra en utredning. Kontakta alltid läkare innan du ger ditt barn en helt mjölkfri kost, så att ni i samråd med dietist ser till att barnet får rätt kost.

Kom ihåg att alltid läsa innehållsförteckningen på ingredienser som används i recepten, om du inte är helt säker på vad de innehåller. Det gäller särskilt för kryddblandningar, buljongtärningar och andra produkter med flera ingredienser. Recepten är ofta så rena som möjligt för att du som allergiker lätt ska kunna byta ut en eller flera råvaror mot det du tål.

Om redaktören

Mjölkfri.com startade i oktober 2007 och drivs av Pernilla Alm-Ramberg. Pernilla har bland annat arbetat elva år som informatör inom läkemedelsindustrin, som projektledare för Astma- och Allergiföreningen i Skåne, skribent inom Jollymedia och sedan september 2013 som kommunikatör och sedan volontärsamordnare inom Helsingborgs stad.

Recept

Syltgrottor, glutenfria

Nya artiklar
Bli medlem på mjölkfri.com