Senaste foruminläggen

Symptom hos små barn

Allergi mot komjölk kan ge många olika reaktioner och ibland kan det vara svårt att koppla dem till intaget av komjölk. Särskilt gäller det om mamman ammar och barnet är så känsligt att det reagerar på den komjölk som mamman ätit.

De allergiska reaktionerna på komjölk kan variera från barn till barn men även från gång till gång. En del barn kan reagera med häftiga symptom som kräkningar och nässelutslag redan inom några minuter efter intag av några milliliter mjölk eller välling. Andra kan reagera med lätt diarrébenägenhet eller försämring av ett eksem först efter att ha fått i sig mjölk i flera dygn.

På Mead Johnsons hemsida kan du läsa mer om små barn och mjölkallergi.Vissa symptom som håglöshet, svårighet att gå upp i vikt eller astma och hösnuva kan vara svåra att koppla till en komjölksallergi. Därför är det viktigt att få rätt diagnos så att barnet kan växa som det ska och må bra.

Om du misstänker att ditt barn kan ha en komjölksallergi ska du kontakta din läkare som gör en utredning i samarbete med dietist. Diagnosen vid mjölkallergi baseras på sjukdomshistoria, klinisk bild i kombination med allergitest, elimination (uteslutning) av komjölksprotein och vid behov provokation. Enbart pricktest och blodprov ger inget säkert svar.

Vid mjölkallergi är det mycket viktigt att utesluta alla livsmedel som innehåller någon form av mjölkprotein. På Mead Johnson Nutritions hemsida kan du läsa mer om symptom och tecken vid komjölksallergi hos barn.


Denna sida är framtagen i samarbete med Mead Johnson Nutrition som gör specialersättningar, så kallade livsmedel för speciella medicinska ändamål. Läs mer om Mead Johnson Nutrition på Nutramigens hemsida.
 

Tillbaka

Recept

Stekt strömming

Nya artiklar
Bli medlem på mjölkfri.com