Senaste foruminläggen

Små barn och diagnos

När ditt barn har fått diagnosen komjölksallergi är det viktigt att det får en mjölkfri kost så att det kan växa och må bra.

För den som är allergisk mot komjölk är kosten mycket viktig och därför är det viktigt att ditt barn får rätt diagnos. Om ditt barn är allergiskt mot komjölk ska det helt undvika komjölk.

På Mead Johnsons hemsida kan du läsa mer om kostråd och ladda ned en folder med tips och råd.För vuxna och äldre barn finns det allt fler mjölkfria alternativ i vanliga livsmedelsaffärer, vilket gör det lättare att få en varierad och näringsrik kost. Men för de små barnen och för dem som är allergiska mot flera livsmedel behövs det ofta ett särskilt tillskott för att täcka behoven av näring och energi.

Beroende på hur känsligt barnet är kan man använda olika mjölkersättningar, så kallade hydrolysat. Det innebär att mjölkproteinet är sönderdelat, hydrolyserat, så att barnets immunförsvar inte längre känner igen det. Det kan även bidra till att barnet kan börja utveckla tolerans för komjölk och växa ifrån sin allergi.

Prata med ditt barns läkare eller dietist om du misstänker att ditt barn är allergiskt mot komjölk. De kan då utreda vad som är bäst för just ditt barn och vilken behandling som passar just er situation.

Läs mer på Mead Johnsons hemsida:

Denna sida är framtagen i samarbete med Mead Johnson Nutrition som gör specialersättningar, så kallade livsmedel för speciella medicinska ändamål.


 

Tillbaka

Recept

Grillade lammkotletter

Nya artiklar
Bli medlem på mjölkfri.com