Senaste foruminläggen

För dig som ammar

Att amma sitt spädbarn är det bästa sättet att ge det den näring och energi det behöver. Därför är det bäst om du kan fortsätta amma ditt barn även om det visar sig att han eller hon är allergisk mot komjölk. För att det ska fungera behöver du utesluta komjölk ur din kost under amningsperioden.

Om du ammar ett barn som är allergiskt mot komjölk, är det viktigt att du inte äter mat som innehåller komjölksprotein. Annars riskerar ditt barn att få i sig komjölksprotein genom bröstmjölken.

På Mead Johnsons hemsida kan du som ammar ladda ned en vägledning.Idag finns det många alternativ till mjölk, både att dricka och att använda i matlagning. När du själv ska vara mjölkfri är det viktigt att du utesluter allt som innehåller mjölk. Det innebär till exempel att du inte ska äta laktosfria mejeriprodukter eftersom mjölkproteinerna finns kvar i dem.

Små barn växer mycket och behöver energi, fett, proteiner och näring.  Här fungerar en hypoallergen specialnäring som ett komplement till bröstmjölken. Det är bra att introducera tidigt så att barnet är van vid smaken när det är dags att trappa ned på amningen. Beroende på hur just ditt barns allergi ser ut kan det behöva en hypoallergen specialnäring under kortare eller längre tid. För en del är specialnäringen ett bra tillskott under hela uppväxten.

På Mead Johnson Nutritions sida kan du läsa mer om vad en hypoallergen specialnäring är och hur det fungerar.

Prata med ditt barns läkare eller dietist om du misstänker att ditt barn är allergiskt mot komjölk. De kan då utreda vad som är bäst för just ditt barn och vilken behandling som passar just er situation.

Läs mer på Mead Johnson Nutritions hemsida:

Denna sida är framtagen i samarbete med Mead Johnson Nutrition som gör specialersättningar, så kallade livsmedel för speciella medicinska ändamål.

Tillbaka

Recept

Choklad- och päronkaka

Nya artiklar
Bli medlem på mjölkfri.com