Senaste foruminläggen

Toleransutveckling

Ungefär ett av 36 barn är allergiska mot komjölk. De flesta av dem utvecklar tolerans mot mjölk innan förskoleåldern och kan då börja äta mejeriprodukter. Men studier visar att toleransutvecklingen hos barn kan gå snabbare med hjälp av Nutramigen LGG.

Studier visar att det verkar som om att det på senare år tar längre tid för barn att utveckla tolerans jämfört med tidigare. En studie från Danmark har visat att 85-90 procent utvecklat tolerans först vid tre års ålder. Andra studier visar att barn med mjölkproteinallergi vanligtvis utvecklar oral tolerans mellan 3-5 års ålder.

På Mead Johnsons hemsida kan du läsa mer om Nutramigen.De som är allergiska mot mjölk mår bäst med en komjölksfri kost. Men det verkar som att strikt undvikande inte verkar bidra till toleransutveckling för mjölkproteinet. Studier har visat att exponering för upphettad mjölk och ägg ökar toleransutvecklingen mot de proteinerna jämfört med strikt undvikande.

I studier där små barn har fått specialersättningen Nutramigen LGG  har det visat sig att att runt 80 procent av barnen som fått Nutramigen LGG utvecklar tolerans för komjölk efter 12 månaders behandling. Nutramigen är ett så kallat Livsmedel för speciella medicinska ändamål och är speciellt framtaget för kostbehandling av komjölksallergi.

Denna sida är framtagen i samarbete med Mead Johnson Nutrition som gör specialersättningar, så kallade livsmedel för speciella medicinska ändamål. På Nutramigens hemsida kan du läsa några vanliga frågor och svar om mjölkallergi.

Prata med ditt barns läkare eller dietist om du misstänker att ditt barn är allergiskt mot komjölk. De kan då utreda vad som är bäst för just ditt barn och vilken behandling som passar just er situation.

Tillbaka

Recept

Äppel- och kokospaj

Nya artiklar




Bli medlem på mjölkfri.com