Senaste foruminläggen

Varför vara mjölkfri?


Gott utan mjölk! Det finns många skäl till att vara mjölkfri, det kan vara etiska, religiösa eller på grund av allergi eller någon sjukdom. Man kan välja det frivilligt eller vara tvungen för att inte må dåligt. Vilket skälet än är, kan det ibland vara trixigt att vara helt mjölkfri i ett mjölkland som Sverige. Mycket av det vi äter innehåller mjölk, smör eller ost. I många fall bara av gammal vana.

Men i takt med att vi blir allt fler som väljer mjölkfritt, ökar utbudet för oss. Vem hade bara för några år sedan kunnat drömma om att var och varannan affär skulle ha havredryck i sina kyldiskar?

Det finns massor av gott

Om du just har ”blivit tvungen”  att bli mjölkfri för att du eller någon i din omgivning inte äter mjölkprodukter, vill jag bara säga: Det är lugnt. Jorden går inte under för att du slutar med mjölk. Det finns massor av goda maträtter som du kan äta, och det finns mycket godsaker som du kan stoppa i dig. Det gäller bara att komma på knepen.

Vi hjälper dig

Det är därför mjölkfri.com finns. Här hittar du tips, råd och recept på hur du gör ditt mjölkfria liv lite enklare. Vi ger dig även tips på hur du kan prova om just du mår bättre av ett mjölkfritt liv. Tänk bara på att om du har någon sjukdom eller vill ge dina barn helt mjölkfri kost, så bör du göra det i samråd med din läkare. Tipsen på mjölkfri.com ersätter inte en läkares personliga råd.

Även sojafritt

En del mjölkallergiker är även känsliga för soja. Därför är de allra flesta recepten sojafria på mjölkfri.com. I det fåtal recept där vi har använt sojasås, kan den alltid ersättas med andra alternativ som lite salt eller buljong.

Lycka till!
Pernilla Alm-Ramberg
chefredaktör för mjölkfri.com och själv allergisk mot mjölk och soja

Recept

Havrebräck

Nya artiklar
Bli medlem på mjölkfri.com